Arkivhvadfornoget? Hvad er arkivering, hvorfor er det vigtigt og hvad betyder det for mig?

kontakt os    36 72 30 11      info@geokon.dk

Hvad skal der gemmes til fremtidige generationer?

Der er mange ting, der er bevaringsværdige – monumenter, runesten og gamle skatte. Alt hvad der kan bidrage væsentligt til at fortælle kommende generationer om, hvordan det var dengang skal vel gemmes? Inklusivt data.

Ja, faktisk – ligesom vi efterlader vikingehøje i uberørt tilstand, så fremtidens arkæologer kan lave mere vidtgående analyser med kommende teknologier, kan vi forvente, at fremtidens forskere og deres algoritmer vil kunne finde skjulte informationer i de danske data skatte – hvis de bevares.

Data kan være skabt og gemt i mange forskellige programmer, formater, tegnsæt, styresystemer m.v. For at disse kan gemmes, skal data først valideres og konverteres til et bestemt format og herefter afleveres enten til Rigsarkivet eller et kommunalt arkiv.

Fordi din data er bevaringsværdig

Hvorfor er det vigtigt? Jamen, det er fordi GeoEnviron modulerne Byggesag, Feltundersøgelse, Jordforurening, Landbrug- og Virksomhedstilsyn er blevet vurderet til at være bevaringsværdige af Rigsarkivet, og loven siger, at data deri skal konverteres til et arkivformat og afleveres til det relevante arkiv.

Geokon arbejder allerede med at konvertere kommunalt GeoEnviron data til arkivformat, og vi er ganske stolt af at kunne sige, at vi for nylig har fået godkendt vores første to afleveringer til NEA arkivet.

Vi har brug for din data

I Geokon vil vi gerne tilbyde vores kunder at assistere med de lovpligtige arkivafleveringer og for at kunne gøre dette til en fornuftig pris, har vi besluttet at arbejde med data, som er gemt i en bestemt GeoEnviron version. Vi bruger den kommende version af GeoEnviron, GeoEnviron 9.6, til dette formål.

Derfor får vi snart brug for jeres data.

Vi er godt klar over, at I ikke allesammen er nået lige langt i processen om, hvordan I vil forholde jer til arkiveringskravet, og at I måske slet ikke har overvejet, hvem der skal lave arkiveringsarbejdet for jer. Det er heller ikke noget, I behøver at tage stilling til her og nu.

Ved at aflevere jeres GeoEnviron 9.6 datasæt til Geokon sikrer I jer blot muligheden for at få os til at lave arbejdet, hvis det ønskes. Det er både fuldstændig gratis og uforpligtende at aflevere jeres data til Geokon. Modtager vi derimod ikke jeres data, inden der opdateres til GeoEnviron 9.7, omkring 1. april, kan vi desværre ikke i denne omgang tilbyde at varetage arkiveringsarbejdet for jer.

Du hører fra os

I de kommende dage vil du høre fra os med flere informationer om, hvordan dataafleveringen skal foregå, og hvordan vi i hele taget kan være behjælpelige.

 

linkedinmaillinkedinmail
rssrss
0 Comments

Kontakt os

Send os en besked og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Sender

Geokon A/S  |  Rødovrevej 11  |  2610 Rødovre  |  CVRnr 15959177  |  36 72 30 11  |  info@geokon.dk

Log in

Forgot your details?